Jo lengre denne tomatsuppen får småkoke, jo bedre blir den! Litt avhengig av hvor rask du er til å skrelle og kutte grønnsaker, (grønnsakene kan jo også for eksempel skrelles og kuttes opp klart, dagen før) kan du preppe tomatsuppen i lunsjen hvis du sitter på hjemmekontor, så kan den stå å småkoke til resten av husholdningen kommer hjem til middag! Server med sprø kikerter for litt variasjon i konsistens.
Tomatsuppe med sprø kikerter
Porsjoner
4
Prepp tid
15
minutterKoketid
1
timeIngredienser
1,2 liter hakka hermetisk tomat
1 stk stor gul løk
2 stk store hvitløksfedd
2 stk gulrøtter
4 stk stangselleri stenger
1 stk rød chili (moderat sterk)
1/2 ts malt stjerneanis
1 ts malt tørket rosmarin
1 ts malt tørket timian
1 ss rømme
1 ss balsamico eddik
2 ss olivenolje
ca. 1 liter vann
salt
200 g hermetiske kikerter
Fremgangsmåte
- Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chilli, mens du varmer opp en stor kjele. Når kjelen er varm ha i olivenolje. Når oljen er varm tilsett dine grovhakkede grønnsaker og stek i ca. 10 minutter på medium varme til alt er gyldent.
- Tilsett tomat, vann, stjerneanis, timian og rosmarin. Husk å bruke vann til å skylle boksene/glassene med tomat og ha det i kjelen, for å få med alt og unngå svinn! Ha i ca. 1 ts salt og la suppe småkoke under lokk på medium varme i minst en time. Den kan gjerne småkoke lengre, da blir den bare bedre.
- PS: Har du fersk timian og rosmarin bruk heller en liten kvast av hver og ta de ut av suppa til servering.
- Bak kikertene med litt olivenolje, salt og pepper på 200 grader varmluft i 20 – 25 minutter til de er sprø. (dette kan fint gjøres på forhånd)
- Når suppen har kokt i en time eller mer, kjør den glatt med stavmikser eller i blender. Spe eventuelt ut med mer vann om ønskelig.
- Tilsett eddik og rømme. Smak til med salt.
- Server toppa med sprø kikeerter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook