Søk
Close this search box.

Alfajores de maicena

Del oppskriften

Alfajores de maicena (med maisenna), min desiderte favoritt kjeks! Da jeg var liten husker jeg at hver gang noen i familien eller venner av familien var i Uruguay, fikk jeg alltid alfajores fra Uruguay! De finnes i en haug av variasjoner med sjokolade, karamell, marengs osv. Men dette er alfajores de maicena, den klassiske og det beste som finnes, synes i hvertifall jeg! Liker du kaker og kjeks med smørdeige/mørdeig som smelter på tunga, som shortbread, berlinerkranser, sjakkruter ol. er alfajores noe for deg! Min versjon av alfajores de maicena er selvfølgelig med endel mindre sukker enn mange andre oppskrifter jeg har sett, uten at noen har klaga på smaken.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Alfajores de maicena

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

50

stykk
Steketid

12

minutter
Total tid

2

timer

Ingredienser

  • 200 g maisenna

  • 200 g sikta speltmel

  • 4 stk eggeplommer

  • 230 g romtemperert smør

  • 90 g uraffinert rørsukker

  • 1/4 ts vaniljeekstrakt

  • 1/4 ts bakepulver

  • en liten klype maldonsalt

  • 1 boks dulce de leche (evt. Hapå om du ikke får tak i ducle de leche)

  • kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Pisk sukker og smør hvitt. Vend inn eggeplommene.
  • Sikt det tørre i eggeblandingen og bland til deigen er jevne smuler.
  • Med hendende, arbeid deigen forsiktig til en jevn pølse med en diameter på ca. 5 cm.
  • Pakk deigen i matpapir og avkjøl i kjøleskapet i en halvtimes tid.
  • Skjær pølsa i ca. 1 cm tykke skiver, det skal bli ca. 50 stk
  • Stekes på 180 grader i 12 minutter. De skal være blonde og ikke gyldne.
  • Avkjøl kjeksen helt før du begynner å sette de sammen.
  • På den siden av kjeksen som har vært ned mot bakebrettet smør rikelig med dulce de leche og sett sammen med en kjeks til. Smør et tynt lag med ducle de leche rundt kanten og rull kjeksen i koksmasse.
  • Avkjøl litt før servering så ducle de leche’n får stivnet og satt seg litt. Oppbevar i kakeboks i kjøkkenskapet, hvis du ikke spiser opp alle med en gang...

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.