Søk
Close this search box.

Rullekake med jordbær og rabarbra

Del oppskriften

Rullekake med jordbær og rabarbra er for meg en perfekt sommerkake, hvor det syrlige syltetøyet og den søte kaka balanserer hverandre. Rullekake fikk sin renessanse her i huset i fjor, da tror jeg at jeg verken hadde lagd eller tenkt på rullekake på 20 år! Rullekake er både raskt og enkelt å lage.

Vi synes den beskjedne rullekaka i all sin enkelhet er undervurdert og det er bare fantasien som setter grenser for hva du fyller den med!

-Tilhørende oppskrifter -

Jordbær

Rullekake med jordbær og rabarbra

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

8

minutter
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 120 g sikta speltmel

  • 100g + 1ss uraffinert rørsukker

  • 4 stk egg

  • 1/4 ts bakepulver

  • 2 dl jordbær og rabarbrasyltetøy (se egen oppskrift)

Fremgangsmåte

  • Stivpisk eggedosis.
  • Sikt inn det tørre og vend det forsiktig inn. Det er viktig å ikke slå lufta ut av eggedosisen, vær derfor forsiktig.
  • Spre jevnt utover på bakepapir på en langpanne.
  • Stek i forvarmet ovn i ca. 8 minutter på 200 grader. Kaka skal bli lett gylden.
  • Med en gang du tar kaka ut av oven, stør 1 ss rørsukker over kaka. Legg et ark med bakepapir over kaka og sett en langpanne til oppå kaka. Snu så alt opp ned og avkjøl. Grunnen til at vi gjør det på denne måten er at da tørker ikke kaka ut og blir stiv mens den avkjøler.
  • Når kaka er kald fjern langpanna og dra forsiktig av bakepapiret. Smør syltetøy jevnt utover kaken.
  • Så er det rullinga, her må du bruke bakepapiret som hjelpeverktøy da er det lettere. Rull stramt og jevnt, men også forsiktig så kaka ikke sprekker.
  • Skjær av begge endene, da blir kaka mer presentabel. Hvis du ikke skal servere kaka med en gang, legg et rent kjøkkenhåndkle rundt så den ikke tørker ut.

Notater

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.