Rullekake med jordbær og rabarbra er for meg en perfekt sommerkake, hvor det syrlige syltetøyet og den søte kaka balanserer hverandre. Rullekake fikk sin renessanse her i huset i fjor, da tror jeg at jeg verken hadde lagd eller tenkt på rullekake på 20 år! Rullekake er både raskt og enkelt å lage.
Vi synes den beskjedne rullekaka i all sin enkelhet er undervurdert og det er bare fantasien som setter grenser for hva du fyller den med!
-Tilhørende oppskrifter -
Jordbær og rabarbrasyltetøy
23 juni 2021
Rullekake med jordbær og rabarbra
Steketid
8
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
120 g sikta speltmel
100g + 1ss uraffinert rørsukker
4 stk egg
1/4 ts bakepulver
2 dl jordbær og rabarbrasyltetøy (se egen oppskrift)
Fremgangsmåte
- Stivpisk eggedosis.
- Sikt inn det tørre og vend det forsiktig inn. Det er viktig å ikke slå lufta ut av eggedosisen, vær derfor forsiktig.
- Spre jevnt utover på bakepapir på en langpanne.
- Stek i forvarmet ovn i ca. 8 minutter på 200 grader. Kaka skal bli lett gylden.
- Med en gang du tar kaka ut av oven, stør 1 ss rørsukker over kaka. Legg et ark med bakepapir over kaka og sett en langpanne til oppå kaka. Snu så alt opp ned og avkjøl. Grunnen til at vi gjør det på denne måten er at da tørker ikke kaka ut og blir stiv mens den avkjøler.
- Når kaka er kald fjern langpanna og dra forsiktig av bakepapiret. Smør syltetøy jevnt utover kaken.
- Så er det rullinga, her må du bruke bakepapiret som hjelpeverktøy da er det lettere. Rull stramt og jevnt, men også forsiktig så kaka ikke sprekker.
- Skjær av begge endene, da blir kaka mer presentabel. Hvis du ikke skal servere kaka med en gang, legg et rent kjøkkenhåndkle rundt så den ikke tørker ut.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook