Søk
Close this search box.

Markjordbæris

Del oppskriften

Hva er vel mer norsk sommer enn markjordbær og iskrem? Skal tro jeg følte meg smart da jeg fikk det for meg å lage markjordbæris?? Det vil jeg bare anbefale alle å gjøre! Frossen og forfriskende sommeressens. Kjeks eller beger?

Oppskriften består selvfølgelig av få ingredisenser og minimalt med tilsatt søtning, kun i form av lønnesirup og markjordbærenes naturlige sødme.

Personlig er is det beste jeg vet i den søte verden. Desverre er det som regel enormt mye rart og unødvendig i vanlig is du får kjøpt på butikken og den er nesten alltid for søt. Derfor er det et bedre alternativ å lage den selv slik at du kontrollerer hvilke ingredienser du får i deg. Det beste av alt, det er ikke vanskelig en gang!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Markjordbæris

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

kuler
Prepptid

20

minutter
Nedkjølingstid

40

minutter

Ingredienser

  • 4 dl markjordbær

  • 2 dl fløte

  • 2 dl melk

  • 2 stk eggeplommer

  • 2 ss lønnesirup

  • 3-4 dråper vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  • Varm opp melk, fløte, vanilje, 1 ss lønnesirup og eggeplommer på medium varme til det tykner litt. Det skal ikke koke! Så ikke være utålmodig å bruk for høy varme.
  • Kjør markjordbærene med 1 ss lønnesirup til en glatt masse med stavmikser (eller i foodprosessor).
  • Avkjøl blandingen litt før du har den sammen med jordbærmassen i iskremmaskin. Kjør iskremprogram, ca. 40 minutter, kommrt an på hva slags maskin du har.
  • Hvis du ikke skal spise den med en gang, oppbevar i tett kontainer i fryser.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.