Hva er vel mer norsk sommer enn markjordbær og iskrem? Skal tro jeg følte meg smart da jeg fikk det for meg å lage markjordbæris?? Det vil jeg bare anbefale alle å gjøre! Frossen og forfriskende sommeressens. Kjeks eller beger?
Oppskriften består selvfølgelig av få ingredisenser og minimalt med tilsatt søtning, kun i form av lønnesirup og markjordbærenes naturlige sødme.
Personlig er is det beste jeg vet i den søte verden. Desverre er det som regel enormt mye rart og unødvendig i vanlig is du får kjøpt på butikken og den er nesten alltid for søt. Derfor er det et bedre alternativ å lage den selv slik at du kontrollerer hvilke ingredienser du får i deg. Det beste av alt, det er ikke vanskelig en gang!
Markjordbæris
6
kuler20
minutter40
minutterIngredienser
4 dl markjordbær
2 dl fløte
2 dl melk
2 stk eggeplommer
2 ss lønnesirup
3-4 dråper vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- Varm opp melk, fløte, vanilje, 1 ss lønnesirup og eggeplommer på medium varme til det tykner litt. Det skal ikke koke! Så ikke være utålmodig å bruk for høy varme.
- Kjør markjordbærene med 1 ss lønnesirup til en glatt masse med stavmikser (eller i foodprosessor).
- Avkjøl blandingen litt før du har den sammen med jordbærmassen i iskremmaskin. Kjør iskremprogram, ca. 40 minutter, kommrt an på hva slags maskin du har.
- Hvis du ikke skal spise den med en gang, oppbevar i tett kontainer i fryser.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook