Har du prøvd å lage brennesleiste? Det vil jeg anbefale å prøve. Forfriskende og godt i sommervarmen, og ikke minst super sunt! Lag opp noen liter å ha klar brennesleiste i kjølskapet.
Jeg er veldig glad i brennesle og drikker ofte brenneslete. Men, om sommeren er jeg ikke alltid like gira på varm te, lykken var stor da jeg oppdaget for en stund siden at brenneslete gjør seg ypperlig som iste. Plukk og tørk brenneslen selv – eller så har de aller fleste helsekostbutikker brenneslete for salg.
Brennesle er rik op protein, karroten og C- vitamin. Videre inneholder brennesle jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium. Brennesle er styrkende, blodrensende, særdeles godt ved revmatiske plager, kan lette hoste og astma ved allergi, godt for hud- og hårpleie. De som er disponert for nyrestein kan med fordel innta brenneslete jevnlig som forbyggende ved nyrestein.
Se mer om brennesle på: https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/urti_dio.htm
Brennesleiste
4
20
minutterIngredienser
1 l vann
6 ss tørka brennesle
1 ss honning
sitron
Fremgangsmåte
- Kok opp vann. Hell over brenneslen. Du kan bruke for eksempel en tesil, tepose – jeg pleier å bruke presskanne. La teen trekke i minst 10- 15 minutter, før du siler den av. (du kan også ha den lengre for mer intens smak). Rør inn honningen. Smak til med sitronsaft.
- Avkjøl helt før du serverer med isbiter og et par sitronskiver.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook