Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform er enkel, sunn og lett sommermat. Med tomater, ruccola og tidligpoteter i sesong, kan vi bare hente råvarene i hagen.
Vi hadde plutselig enorme menger ruccola på en gang i kjøkkenhagen og da den holder seg kort tid etter innhøsting er den perfekt å lage pesto med. En litt annen pesto enn du sikkert er vant med, men veldig god!
Lange er kanskje ikke den fisken, i hvert fall vi innlandskrabber, er mest vant med, med det er bare å få øynene opp for lange. En herlig fisk i torskefamilien, en mager fisk rik på protein, D- vitamin, selen magnesium og kalium. Lange kan stekes, bakes, grilles og dampes! Det er bare å begynne å bruke lange! Lange av ypperlig kvalitet kjøper vi på vår lokale REKO- ring.
PS: potet- og tomatforma er like god kald som restelunsj dagen etter, dersom du får rester.
Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform
4
1
timeIngredienser
- Lange og potet/tomatform
800 g langefilet (ca. 200g per person)
500 g tomater
1,5 kg poteter
2 ss olivenolje (gjerne smakssatt med hvitløk/ urter/ chili)
20 g finrevet parmesan
maldonsalt
svart pepper
- Ruccolapesto
100 g ruccola
100 g cashewnøtter
100 g fast lagra ost (parmesan/ cheddar eller liknende)
1 ts sitronsaft
1 dl olivenolje
maldonsalt
svart pepper
Fremgangsmåte
- Potet- og tomatform
- Skrell potetene og kutt de i tynne skiver.
- Kutt tomatene i tynne skiver.
- Ha 1 ss olivenolje i bunnen av en ildfastform. Ha et lag med poteter, litt salt, et lag med tomater, litt salt og gjenta prosessen til formen er full. Ha en 1ss olivenolje over toppen, salt, kverna svart pepper og parmesan.
- Bak under lokk i ovenen på 200 grader i 1 time – ta av lokket de siste 10 minuttene så den blir sprø på toppen.
- Ruccolapesto
- Mens potetene er i ovnen lager du resten av retten.
- Grovhakk osten.
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn konsistens.
- Smak til med maldonsalt og kverna svart pepper, eventuelt med sitronsaft.
- Oppskriften gir mer pesto enn du sikkert kommer til å bruke i denne retten, men den kan selvfølgelig brukes på samme måte som vanlig pesto til hva som helst annet.
- Ha litt maldon salt på begge sider av fiskestykkene og bak langen i ovnen i ca. 10 minutter. Server fisken med rikelig pesto på en seng av potet- og tomat.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook