Blåbær panna cotta er min sesong versjon av den kjente og kjære desserten. Panna cotta er en italiensk tradisjonell dessert og panna cotta betyr kokt fløte – som er det desserten i all hovedsak består av. Blåbæras friskhet går særdeles godt med den fløyelsmyke fløte desserten.
Hver år plukker vi masse blåbær for å alltid ha et lager i fryseren (vi tørker også en del), så jeg prøver hele tiden å utvide bruken av blåbær!
Oppskriften innholder selvsagt minimalt med sukker.
Blåbær panna cotta
Porsjoner
4
Prepptid
10
minutterHviletid
3
timerIngredienser
3,5 dl fløte
1,5 dl blåbærjuice (100%)
2 ss økologisk rørsukker
3 stk gelatinplater
Fremgangsmåte
- For å få blåbærjuice pleier jeg å bruke frosne blåbær, da de slipper ut mer væske enn ferske blåbær. Tin ca. en halv liter frosne blåbær, sil av væsken – press bærene godt for å få ut maksimalt med væske. Bærene som er til overs kan du koke opp med en desiliter eplejuice og en teskje honning, og servere til panna cottaen. Rester kan brukes som syltetøy!
- Ha gelatinplatene i vann etter anvisning på pakken.
- Kok opp fløte og sukker. Bland inn blåbærjuice. Smelt inn gelatinen. Rør godt og hell i passende former – 3 store eller 4 små. Avkjøl i minst 3 timer i kjøleskap.
- Bruk en skarp (gjerne litt bøyelig) liten kniv til å løsne panna cottaen fra formene (hvis formen du bruker er av glass, porselen eller metall). Ha gjerne en klut fuktet med varmt vann utenpå forma om du har problemer med å få den løs.
- Server med rikelig med blåbær.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook