Det er høst, det er sopp og det er tid for skogsoppsuppe! Jeg gleder meg hver sensommer/ høst til at soppen kommer og plukker med stor glede. I år har det vært masse sopp, også tiltross for en lengre tørr periode nå i det siste. Vanligvis plukker jeg mest kantarell, traktkantarell, steinsopp, skrubb og piggsopp – men i år har jeg også funnet en god del sopp jeg ikke har plukket på årevis, som fåresopp og smørsopp, og det er stor stas!
Skogsoppsuppe lager jeg alltid av en blanding av sopp. Det skjer jo ofte man kanskje finner bare en eller to av en type sopp. Vanligvis fordeler jeg og fryser soppen etter type, men jeg har alltid en pose til skogsoppsuppe hvor jeg fyller på med diverse, og kanskje litt etter litt. Til denne suppa får du velge din egen blanding.
PS: dropper du å toppe suppa med sprøstekt spekeskinke eller bacon, er suppa vegetar.
-Tilhørende oppskrifter -
Surdeigs-foccacia
Skogsoppsuppe
4
30
minutterIngredienser
500 g rensa skogsopp
2 stk gule løk (medium store)|
2 stk hvitløksfedd
2 dl fløte
6 dl melk
1 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
1 ss fersk timian, plukka fra kvistene
4 stk salvieblader + ekstra til pynt
svart pepper
maldonsalt
50 g spekeskinke eller bacon
Fremgangsmåte
- Grovhakk sopp. Skrell løk og hvitløk og grovhakk.
- Varm opp en stor kjele. Når kjelen er varm, tilsett oljen. Når oljen er varm ha i løken og stek på medium varme i fem minutter før du har i soppen. Stek i ca. 10 minutter. Grovhakk 4 salvieblader og tilsett salvie og timian (spar bittelitt til pynt).
- Ha i fløte og melk og kok opp.
- Kjør alt med stavmikser (eller i blender) til suppa er jevn.
- Kutt spekeskinke eller bacon i strimler og stek til det er sprøtt.
- Smak suppa til med salt, pepper og sitronsaft.
- Server med sprøstekt spekeskinke eller bacon, litt ekstra fersk timian og et smørstekt salvieblad og nybakt brød eller foccacia.
Notater
- Du kan bruke hvilken som helst sopp du ønsker. Har du ikke nok skogsopp er det også mulig å supplere med sjampinjong.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook