Høst er tid for eplekake! Denne eplekaka er så enkel som det går, men likevel en av mine absolutte favoritt kaker. I år har vi for første gang lagd kaka med epler fra egen hage, noe som bare gjør den enda bedre.
Denne eplekaka er fin og fryse, og hvis du har mye epler du trenger å bruke opp – bak noen eplekaker og hiv i frysen, så er du alltid klar for overraskelses kaffebesøk. Du kan tine den i ovnen på lav varm, så den blir lun til servering.
Eplekaka er god servert med en skikkelig vanlijeis, eventuelt krem. Personlig foretrekker jeg det som den er.
PS: Ikke kast epleskallet når du skreller eplene! Tørk skallet og bruk det som snacks eller i blant annet granola’n.
Eplekake
55
minutter10
minutter1
hour15
minutesIngredienser
4 stk store epler
200 g sikta speltmel
100 g uraffinert rørsukker
200 g romtemperert smør
4 egg
2 ts bakepulver
3 ts malt kanel
1 dl sukker
Fremgangsmåte
- Skrell eplene og del de i åtte båter. PS! Ikke kast skallet, men bruk det til å lage eddik, eller tørk det og bruk det som snacks eller i granola.
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Pisk inn et og et egg.
- Sikt inn mel og bakepulver.
- Ha røra i en liten langpanne kledd med bakepapir (ca. 20x30cm).
- Bland sukker og kanel i en liten bolle. Vend eplebitene i blaningen og trykk de forsiktig ned i på toppen av eplekakerøra. Når du har dekket kake med eplebåter, strø resten av sukker og kanelblandingen over kaka.
- Stek kaka i 55 minutter i en ovn forvarmet til 180 grader.
Notater
- Server kaka gjerne lun med god vanilje is.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook