Linsesuppe er en rask, enkel, næringsrik og billig middag! Linsesuppa kan gjøres vegetarisk og vegansk ved behov hvis du bytter ut hønsekraft med grønnsakskraft. Den kan lages dagen før og er nesten bedre dagen etter. Lag for eksempel linsesuppe på kvelden og ta med til lunsj dagen etter. Suppa kan også fryses.
Linser er veldig sunt og næringsrikt, med høyt protein innhold, lite fett og fiberrikt. Linser er rik på folat, jern, kalsium, forfor, sink og magnesium. Linser er også en god kilde til antioksidanter.
Linsesuppe
2
25
minutterIngredienser
2 dl røde linser
1 stor gul løk
2 hvitløksfedd
1 chili
1 ts cuminfrø
1 ts brune sennepsfrø
6 dl hønsekraft (eller grønnsakskraft)
4-5 dl vann
1 ts hvitvinseddik
1 ss smør eller olivenolje eller kokosolje
1 dl hermetisk tomat
uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Skyll linsene til vannet er klart.
- Varm opp en stor kjele. Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Når kjelen er varm, ha i oljen. Når oljen er varm, ha i cuminfrø og sennepsfrø, når de popper, tilsett løk og hvitløk. Grovhakk chili og ha i løkblandingen. La det steke på medium varme til løken er gylden.
- Tilsett linser, tomat, kraft, eddik og halvparten av vannet. Kok til linsene er møre. Spe på med mer vann om nødvendig/ ønskelig. Kjør alt glatt med stavmikser (eller i en blender) og smak til med salt.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook