Squashkake har du kanskje ikke lagd så ofte? Det er altså helt genialt! Squash er en fantastisk og undervurdert grønnsak som du kan bruke til det aller meste, inkludert kaker.
Squashkake var noe jeg først begynte å eksperimentere med etter vi begynte å dyrke vår egen squash og plutselig hadde enorme mengder squash og jeg trengte å utvide squash repertoaret. Så hvis du har masse squash du trenger å bruke opp etter en fruktbare sesong, eller bare er glad i squash anbefaler jeg deg å prøve denne oppskriften! En saftig og luftig kake med mildre kryddertoner og syrlig slikemyk ostekrem.
Squashkake
50
minutter10
minutter1
hourIngredienser
- Kake
5 dl grovrevet squash
3,5 dl sikta speltmel
1,5 dl rørsukker
5 egg
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1/2 ts malt kardemomme
2 ts bakepulver
1 dl solsikkeolje
en klype maldonsalt
- Ostekrem
250 g nøytral kremost
2 ss rømme
2 ss melis
1/2 ts malt kardemomme
1/2 dl fløte
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
- Bland alt det tørre sammen, unntatt maldonsaltet. Sikt det tørre inn i eggedosisen, vend det forsiktig inn så du ikke slår lufta ut av eggedosisen. Ha så i salt.
- Vend forsiktig inn grov revet squash vekselvis med oljen. (grunnen til at det skal være grovrevet squash er at deigen blir for fuktig hvis du rivet det for fint).
- Ha røra i en smurt form, eventuelt kledd med bakepapir om nødvendig, på ca. 20 cm diameter. Stek kaka i 50 minutter i ovn forvarmet til 180 grader på nederste rille i ovnen.
- Mens kaka steker, bland sammen alle ingrediensene til kremen og pisk det til en silkemyk krem med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin.
- Avkjøl kaka helt før du smører glasur på toppen og rundt kaka.
Notater
- PS: Kaka kan selvsagt fryses, men da bør du fryse den hel og uten krem på.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook