Liker du pistasjnøtter, da må du prøve å lage ditt eget pistasjsmør. Du kommer til å elske det! Bruk det til å lage pistasj is, krem, kakefyll, konfekt eller bruk den som den er som dekadent pålegg eller snakcs!
Du kan få kjøpt ferdig pistasjsmør (paste) og pistasjkrem, men dette er både ekstremt dyrt og inneholder veldig mye anna unødvendig enn pistasjnøtter og hvit sjokolade. Det er så mye bedre å lage sjøl!
Oppskriften er veldig enkel, men jeg anbefaler at du tar deg tiden til å skolde nøttene for å oppnå den vakreste grønn fargen, 100 % naturlig.
Pistasjsmør
Prepp tid
45
minutterIngredienser
150 g rå usalta pistasjnøtter
100 g hvit sjokolade
1 ts maldonsalt
1/2 dl vann
Fremgangsmåte
- Kok opp en liten kjele med vann. Når vannet koker, ha i nøttene og la de koke et par minutter. Sil av vannet og rens av skallet på nøttene ved å legge de inni et rent kjøkkenhåndkle og gni skallet av. (Du kan droppe å skolde nøttene hvis du ikke gidder, men vær da oppmerksom på at pistasjsmøret ditt da vil bli brunt og ikke herlig grønn!)
- Når nøttene er skoldet, rist de et par minutter i en tørr varm panne.
- Ha så nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør i maskina til nøttene er en grov masse. TIlsett vann og kjør kjøkkenmaskinen videre til nøttene har en jevn konsistens.
- Mens nøttene er i kjøkkenmaskina, smelt sjokokladen over vannbad.
- Når nøttene har ønsket konsistens, vend inn sjokolade og salt.
- Oppbevares på glass i kjøleskap. Bruk til å lage pistasjiskrem, til kakefyll/ krem, konfekt eller bare spis det sånn det er som snacks.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook