Surdeigsknekkebrød er en perfekt måte å bruke surdeig “discard” som man får når man bruker surdeig. Discard er den surdeigen du tar av hver gang du mater surdeigen din. Istedenfor å kaste denne discarden, bruk den til knekkebrød! Med andre ord, null matsvinn!
Knekkebrødene er syrlige og sprø, med masse næringsrike frø. Perfekt til frokost eller lunsj. Innmari gode med ost…
Et tips dersom du ikke har mata surdeigen din på en god stund og du skal ta av discard er å heller mate den en runde uten å ta av noe – ta av dagen etter isteden og mat på nytt. Dette for å unngå at knekkebrøda blir for syrlige.
Surdeigsknekkebrød
5
minutter45
minutterIngredienser
200 g surdeig
1 ss solsikkefrø
1 ss linfrø
1 ss sesamfrø
1 ss gresskarkjerner
1 ss chiafrø
maldonsalt
Fremgangsmåte
- Hell umatet surdeig på en silikonmatte på et stekebrett. Glatt det jevnt utover med en plalettkniv eller likende.
- Strø over frø og en god klype maldonsalt.
- Stek på 165 grader i 10 minutter.
- Ta forma ut av ovnen etter 10 minutter og skjær ut knekkebrød i ønsket størrelse med en kaketrinse eller liknende.
- Stek videre i 35 minutter. Åpne opp døra to ganger raskt i løpet av steketiden, kun for å slippe ut damp.
- Avkjøl helt på stekebrettet før du tar knekkebrødene over på en rist.
- Oppbevar i boks eller glass.
Notater
- Du kan steke på bakepapir, men da bør du smøre det lett, da kan papiret sette seg fast i knekkebrøda.
- Du kan selvsagt erstatte noen frø med andre, eller ta mer av dine favoritter osv.
- Dersom knekkebrøda ikke er helt sprø, kan det være at du ikke har fått spredd surdeigen jevnt nok utover. Da kan du bare steke/ tørke knekkebrødene på rist på 150 grader i 10-15 minutter ekstra, eller til de er helt tørre/ sprø.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook