Det er vår! Det er snart påske. Hvem har lyst på iskrem!? Jeg har nesten alltid lyst på iskrem, og særlig pistasjis. Pistasjis er desidert en av mine favoritter på iskrem- fronten. Butikk iskrem er desverre sjelden av god kvalitet og proppfull av alt for mye sukker, unødvendig og tidvis skadelige tilsetningsstoffer. Ingredienslista er stort sett milevis fra hva man forbinder med god iskrem, som egg, fløte og melk! Så, nok en gang – det er bedre å lage sjøl! Og når det er så lett som denne oppskriften, kan hvemsomhelst lage seg god is hjemme.
Denne oppskifta er til iskremmaskin.
Se egen oppskrift for pistasjsmør.
Pistasjsmør
Pistasjis
4-6
20
minutter40
minutterIngredienser
200 g pistasjsmør
2 dl fløte
3 dl melk
2 eggeplommer
2 ss uraffinert rørsukker
1 dl pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Varm opp melk og fløte. Når det er varmt (det skal ikke koke), bland sukker og eggeplommer og pisk inn i melkeblandinga. Pisk så inn pistasjsmøret til det er helt jevnt.
- Grovhakk pistasjnøtter.
- Avkjøl blandingen litt før du har den sammen med halvparten av pistasjnøttene i iskremmaskin. Kjør iskremprogram.
- Når iskremprogrammet er ferdig, ha isen i en form og strø over resten av pistasjnøttene. Oppbevar i tett kontainer i fryser.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook