Kantarellen er her! Lykke! Uten tvil en av mine favoritt sopper. Helt utmerket i saus til pasta. Prøv denne super enkle, raske og utrolig smakfulle kantarellsausen med masse friske urter.
Kantarell er kalorifattig, rik på betakaroten, jern og kalium. Det er en sopp som det er lett å finne mye av og den er svært sjelden markspist og veldig lett å rense.
[Reklame/sponset] Hverdagsfjøl fra Øyo.
Spagetti med kantarellsaus
4
30
minutterIngredienser
150 g forvella kantarell
400 g tørr fullkorns spagetti
1 stor gul løk
2 hvitløksfedd
2 dl fløte
1 dl hvitvin
20 g smør + litt ekstra
1 ss olivenolje + litt ekstra
1 ts Dijon sennep
1 dl finrevet parmesan *
10 salvieblader
2 ss finhakka timian, oregano og rosmarin (ca. like mye av hver)
1 ts hel grønn pepper
sitronsaft
uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor stekepanne. Når den er varm, ha i 10 g smør og olivenoljen. Når fettet er varmt, ha i 2/3 av kantarellen. Resten venter du med.
- Sett på en stor kjele godt saltet vann til koking.
- Del løken i to og snitt den i tynne strimler. Finhakk hvitløken.
- Når kantarellen er gylden, ha den og ca. ½ dl vann i en bolle og kjør til en jevn pure med stavmikser (eller i en foodprosessor). Sett til siden.
- I samme panne som du brukte til kantarellen, smelt resten av smøret. Når det er smelta, ha i løken og la den bli gylden (ca. 5 minutter) før du har i hvitløken.
- Mens løken blir gylden, kan du i en mindre panne sprøsteke kantarellen du hadde satt til siden i en liten dæsj smør, olivenolje og salt.
- Kok spagetti etter anvisning på pakken.
- Ha hvitvinen i løken og kok til den nesten er kokt helt inn. Grovmal pepper i morter. Ha så kantarell puréen, sennep, pepper og fløten i panna. Finsnitt salvieblader og ha i panna med de øvrige urtene. Småkok til en jevn saus. Vend inn halvparten av osten, smak til med salt og sitronsaft. Bland sausen godt inn i spagettien.
- Server toppet med resten av osten, sprøstekt kantarell og litt ekstra ferske urter om ønskelig.
Notater
- *(eller annen fast ost med mye smak; vellagra cheddar, pecorino, manchego eller likende)
- PS. Hvis du ønsker en ren fløtesaus med mer hele kantareller, kan du utelate å kjøre 2/3 til puré og ha i alle hele. Da har du alle kantarellene i etter du har kokt inn hvitvinen. Alt ellers blir på samme måte. Jeg er gift med en som ikke er noe glad i konsistensen soppen har, men han liker smaken - han foretrekker derfor versjonen hvor soppen kjøres til puré.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook