Butter chicken eller murgh makhani som det egentlig heter, eller ‘smør- kylling’ eller i dette tilfellet ‘smør- hane’. (Du kan selvsagt bruke kylling isteden dersom du ikke har tilgang på hane.)
Dette er en veldig klassisk indisk rett som vi har blitt veldig glade i her i huset. Vi har brukt den mye med hanekjøtt, men som nevnt er det fult mulig å bruke kyllingkjøtt. Dette er en utrolig smakfull rett, med lag på lag av krydder. Den er ikke sterk.
OBS: kjøttet bør ligge i marinade over natta. Du kan komme unna med noen timer i marinade og, men jeg anbefaler minst over natta i marinade.
Butter Chicken
4
10
minutter45
minutterIngredienser
- Dag 1
800 g hanekjøtt (eller kylling)
1 dl yoghurt
4 hvitløksfedd
ca. 3x3 cm ingefær
2 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt cumin
1 ts malt chili
1 ts uraffinert fint salt
- Dag 2
½ ts bukkehornkløver frø
1 ts ts korianderfrø
1 stor løk
4 hvitløksfedd
ca. 3x3 cm ngefær
400 g hermetisk tomat
1,5 ts garam masala
1,5 ts malt cumin
1,5 dl fløte
2 dl hønsekraft
10 g smør
1 ss solsikkeolje
uraffinert fint salt
Fremgangsmåte
- Dag 1
- Rens og kutt kjøttet i «bite-size» biter.
- Finhakk hvitløk og ingefær. Bland alt krydderet inn i yoghurten og bland kjøttbitene godt inn til slutt.
- Oppbevar i et matpose eller en bolle med lokk eller liknende i kjøleskapet minst over natta.
- Dag 2
- Varm opp en stekepanne og når panna er varm, tilsett smør. Ta kjøttbitene ut av marinaden – rist av så mye marinade du kan og sett marinaden til siden.
- Når smøret er varmt, ha i kjøttbitene. Stek kjøttet til det er lett brunet på begge sider. Ta kjøttet ut av panna og sett til siden. Ha hønekraft i panna og kok opp – sett så til siden.
- Rist bokkehornkløver og koriander i varm og tørr panne til du kjenner aromatene frigjøres (et par minutter). Mal det så ganske fint i en morter.
- Varm opp en stekepanne. Men panna blir varm, finsnitt løken. Tilsett olja når panna er varm, tilsett løk og stek myk i ca. 5 minutter.
- Finhakk ingefær og hvitløk.
- Tilsett så i panna med løken; malt bukkerhornfrø og korianderfrø, ingfær, hvitløk, garam masala, cumin, tomat og hønsekrafta. La det småkoke i ca. 15- 20 minutter.
- Tilsett så resten av marinaden, kjøtt og fløte. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
- Server med ris og/eller nanbrød/ gule pannebrød/rôti og pickels av eget ønske.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook