Søk
Close this search box.

Lange med gulrottopp-pesto

Del oppskriften

Lange med gulrottopp- pesto er en meget god kombinasjon. Dette er en kjapp, enkel, næringsrik og kjempe god middag som er ferdig på den tiden det tar å steke potetene. 

Gulrottopp- pesto er en ypperlig måte å bruke en del av en grønnsak de aller fleste som regel bare kaster og ikke tenker på som mat. Gulrottopper er imidlertid spiselig, næringsrik og god. De kan brukes mye på samme måten som bladpersille og  må ikke kastes! Gulrottopper er rik på kostfiber, vitamin A, C og K, jern og kalsium.

Se egen oppskrift for gulrottopp- pesto. 

Lange med gulrottop-pesto

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 400 g filet av lange

  • 400 g små poteter

  • 300 g små gulrøtter

  • 30 g smør

  • 2 ss olivenolje

  • 4-6 ss gulrottopp- pesto (se egen oppskrift)

  • uraffinert salt

Fremgangsmåte

  • Stek potetene hele i en panne med 20 g smør og 1 ss olivenolje til de er møre. Ca. 20 minutter, litt avhengig av størrelsen. Strø over litt salt.
  • Kok opp godt saltet vann i en liten kjele.
  • Når potetene nærmer seg ferdig varm opp en panne. Når panna er varm, og ha i ca. 10 g smør og 1 ss olivenolje. Tørk fisken godt, salt den på begge sider og stek den til den er gylden, Steketiden avhenger av fiskestykkenes tykkelse, men når fisken er fast å ta på og begynner å flake seg er den klar.
  • Ha gulrøttene et par minutter i det varme vannet - ikke for lenge, da du vil ha tyggemotstand. Sil av.
  • Topp fiskestykkene med noen skjeer pesto, server med poteter og gulrøtter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.