Lange med gulrottopp- pesto er en meget god kombinasjon. Dette er en kjapp, enkel, næringsrik og kjempe god middag som er ferdig på den tiden det tar å steke potetene.
Gulrottopp- pesto er en ypperlig måte å bruke en del av en grønnsak de aller fleste som regel bare kaster og ikke tenker på som mat. Gulrottopper er imidlertid spiselig, næringsrik og god. De kan brukes mye på samme måten som bladpersille og må ikke kastes! Gulrottopper er rik på kostfiber, vitamin A, C og K, jern og kalsium.
Se egen oppskrift for gulrottopp- pesto.
Lange med gulrottop-pesto
Porsjoner
2
Prepp tid
25
minutterIngredienser
400 g filet av lange
400 g små poteter
300 g små gulrøtter
30 g smør
2 ss olivenolje
4-6 ss gulrottopp- pesto (se egen oppskrift)
uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Stek potetene hele i en panne med 20 g smør og 1 ss olivenolje til de er møre. Ca. 20 minutter, litt avhengig av størrelsen. Strø over litt salt.
- Kok opp godt saltet vann i en liten kjele.
- Når potetene nærmer seg ferdig varm opp en panne. Når panna er varm, og ha i ca. 10 g smør og 1 ss olivenolje. Tørk fisken godt, salt den på begge sider og stek den til den er gylden, Steketiden avhenger av fiskestykkenes tykkelse, men når fisken er fast å ta på og begynner å flake seg er den klar.
- Ha gulrøttene et par minutter i det varme vannet - ikke for lenge, da du vil ha tyggemotstand. Sil av.
- Topp fiskestykkene med noen skjeer pesto, server med poteter og gulrøtter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook