Medisterkakesmørbrød; en av de enkleste måtene å bruke rester fra julemiddagen hvis du spiser ribbe mm.
De fleste av oss lager nok alt for mye mat til jula. Da er det viktig å ikke kaste noe, men finne smakfulle og kreative måter å bruke restene på.
Dette smørbrødet kan du også selvfølgelig lage med kald ribbe eller julepølse. Et medisterkakesmørbrød til julefrokost eller julelunsj er helt perfekt.
Medisterkakesmørbrød
Ingredienser
Medisterkaker*
Sennep
Ruccola
Rødkål eller surkål
Godt brød
Sylta løk*
Eple
Fremgangsmåte
- Smør noen brødskiver med majones eller smør om ønskelig, topp med ruccola og kald surkål eller rødkål.
- Skjær medisterkaker i tynne skiver og eplet i staver.*
- Plasser medisterkaker oppå kålen og topp med eple og sylta løk. Server med sennep.
Notater
- *Du kan selvfølgelig bruke julepølse eller ribbe på samme måten på smørbrødet.
- * Lag raskt sylta rødløk ved å skjære løken i tynne skiver og strø over litt salt og en dæsj med rødvins-, hvitvins,- eller eplecidereddik. Dekk med folie eller ha i en tett boks. La stå i 10-15 minutter. Rist den et par ganger så eddiken er godt fordelt.
- *Hvis du ikke skal servere med en gang, ha litt sitronsaft på eplestavene så de ikke blir brune.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook