Preservert – speka/ fermenterte eggeplommer en genial måte å foredle egg på, særlig hvis du har masse egg som vi med høner i hagen plutselig kan få.
Hvis du er bekymra for tvilsomme bakterier ol. så er det sånn at saltet stopper muligheten for utvikling av skumle bakterier. Melkesyrebakteriene som preserverer eggeplommene utkonkurrerer de skumle bakteriene, samt saltforholdet gjør det ulevelig for skadelige bakterier, når du i tillegg oppbevarer disse i kjøleskap på 4 grader er du trygg for det meste da dette er for kaldt for utviklingen av tvilsomme bakterier.
Når plommene er klare, kan du oppbevare de på tette glass i kjøleskapet i ukesvis. Bruk de som smakstilsetning ved å rive som parmesan over for eksempel pasta, kjøtt, supper eller grønsaksretter. Et fantastisk bidrag av salt og umami!
Oppskrifta er inspirert av livsstilsbloggeren practical felf reliance.
Preserverte Egg
Ingredienser
eggplommer
uraffinert fint salt
Fremgangsmåte
- Bruk så mange eggplommer du ønsker. Jeg har tatt 12 om gangen fordi det er det som har passa oppi egna form. Fyll en egna form med et lag med salt i hvert fall 2 cm tykt. Lag små fordypninger til å legge eggeplommene i. Skill egga forsiktig og legg en og en plomme i hver fordypning. Dekk godt med salt – du skal ikke se eggeplommene. Vær varsom så du ikke skader plommene så de går i stykker.
- Sett i kjøleskap i en uke.
- Etter en uke, ta eggeplommene forsiktig ut av saltet. Børst av overflødig salt. Pakk inn en og en eggeplomme i små pakker i rent bomullsklede, som osteklede, eller rene rester av sengetøy, t- skjorter eller laken.
- Heng til tørk i en til to uker i kjøleskap. De skal bli harde, men ikke steinharde.
- Pakk ut av stoffpakkene og børst av eventuelt ekstra salt. Oppbevar i tett glass i kjøleskap. Holdbar i ukesvis.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook