Brenneslepizza har lett blitt en av mine favorittpizzaer.
Denne pizzaen er absolutt så god og morish at du bare bør løpe ut å sanke brennelse. Forvell brennesla og ha i frysern så kan du lage denne herligheten vintern igjennom mens du drømmer om vårsola.
Blåmuggosten er essensiell på denne brenneslepizzaen. Selv om du tror du ikke liker det. Husbonden liker ikke blåmuggost, men digger det på denne pizzaen. Fordel osten i ekstra små biter om du er skeptisk. Samme reaksjon har jeg fått fra en rekke venner, som ikke liker blåmuggost. Ikke hopp over sitronskall til servering, det utgjør det lille ekstra og løfter brenneslepizzaen til nye høyder!
Brenneslepizza
1
porsjoner10
minutesIngredienser
1 pizzabunn, se egen oppskrift
2 ss rømmesaus, se egen oppskrift
ca. 50 g forvella avrent brennesle
½ rødløk
ca. 40 g blåmuggost
ca. ½ mozzarella
sitronskall fra en økologisk sitron
Fremgangsmåte
- Kutt rødløken i tynne skiver.
- Ha to spiseskjeer med rømmesaus utover på pizzabunnen.
- Fordel øvrig fyll utover pizzaen.
- Stek i 5-6 minutter på 250 grader grill.
- Server med ½ ts revet sitronskall strødd over pizzaen.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook