Salta honningis med er perfekt for deg som liker kombinasjonen av det søte og det salte. Det er selvfølgelig også best egna for de som er glad i honning.
I oppskrifta serverer vi med karamelliserte pekannøtter, de kan selvsagt sløyfes eller erstattes med andre nøtter, men det er digg med litt karamelliserte nøtter som konsistens – kontrast til iskrem.
Salta iskrem får naturlig en mykere konsistens på grunn av honningen. Hjemmelagd is blir som regel steinhard når den er skikkelig frossen, i motsetning til kjøpeis. Dette er rett og slett fordi hjemmelagd is ikke er tilsatt en rekke kunstige konsistensmidler for å gjøre isen mykere.
Vår oppskrift på salta honningsis ble publisert for første gang i Lev Landlig juni 2023.
Salta honningis
6
Ingredienser
2 dl fløte
3 dl melk
2 eggeplommer
90 g honning
1 strøken ts fint uraffinert salt
80 g pekannøtter
3 ss uraffinert rørsukker
Fremgangsmåte
- Varm opp melk og fløte. Når det er varmt (det skal ikke koke), pisk inn eggeplommer, salt og honning i melkeblandinga.
- Avkjøl blandingen litt før du har den i iskremmaskin. Kjør iskremprogram.
- Grovhakk pekannøtter. Smelt sukker i en liten panne, når det begynner å karamellisere, ta av varmen og vend inn pekannøttene. Avkjøl.
- Når iskremprogrammet er ferdig, strø over karamelliserte pekannøtter og litt maldonsalt til servering.
- Oppbevares i tett kontainer i fryser.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook