Smultringer må lages til jul her i huset. Kokt i smelta ister fra lokale glade
Byggmel gjør seg utrolig godt i pannekaker. Byggmelet gir både en fin konsistens og god
Pin Print Bygg og tunfisksalat 0.0 from 0 votes Recipe by Maud Astrid Amundsen Servings
Smørstekte epler med byggkrønsj, og portvinskrem. En så enkel men likevel god dessert med ingredienser
Elgburger med brunost, fermentert tyttebærrømme, akevitt- løk og sprø kantarell er kanskje en av årets
Tyttebær er så mye mer enn tyttebærsyltetøy… Det å fermentere tyttebær har blitt en av
En god blomkålsuppe er av de beste suppene som finnes etter min mening. Det er
Det er sommer og det er masse bringebær i år. Da må man jo nesten
Sursøt ripssaus av norske rips istedenfor av ananas!? Yes! Det må du prøve. Det kan
Tilslørte rabarbrapiker, min tvist på tilslørte bondepiker; med ferske jordbær, mandel og havrekrønsj, mjødurtkrem og
Fermentert geitrams te eller, Koporye te eller Ivan chai er en type ta av fermenterte
Rabarbra er kanskje noe de fleste forbinder med søte oppskrifter. Jeg har oppdaga, etter litt
Rabarbra er kanskje noe de fleste forbinder med søte oppskrifter. Det er etter min mening
[Reklame/ sponset – Vedalen brødkniv fra Øyo] Er du klar for et hverdags- surdeigsbrød som
Kamskjell med eple og knutekål og en enkel og utrolig god forrett. Når jeg bruker
Er du glad i pistasj? Da må du sjekke ut disse pistasjkulene. Vi elsker pistasjnøtter.
Er du glad i spaghetti vongole? Det er jeg! På italiensk heter hjerteskjell vongole, derav spaghetti
Lag skrei med blåskjellsaus mens både skreien og blåskjella er i sesong og på sitt
I den siste tiden har jeg blitt gjort kjent med at maltodekstrin er noe som
Ostekake med pepperkakebunn og litt klementin er en ypperlig måte å bruke opp pepperkakene etter
Moules frites. Så enkelt. Så godt. Min versjon, med chili, timian og fløte. Servert med
Moules frites. Så enkelt. Så godt. Min versjon, med chili, timian og fløte. Servert med
Tyttebærkarameller, smakt det før? Bare så det er sagt, tyttebær kan brukes til å sjukt
Disse traktkaramellene er noe uten om det vanlige. Traktkantarell og karamell høres kanskje litt sært
Altså, er du glad i godt krydra pepperkaker, kommer du til å digge disse pepperkakekaramellene.
Har du prøvd elgbiff med blåbærsaus før? Er svaret nei, må du bare teste det.
Sei med tomat og kapers er en superrask hverdagsmiddags rett, som er ferdig på under
Squashpasta, det må du bare prøve! Det er så lett, raskt og utrolig godt, Det
Eple-eddik er en ypperlig måte å hindre matsvinn. Hvis du for eksempel har bakt eplekake
Krema kantarell og grønnkål er et must hos oss når kantarellen titter frem og grønnkålen
Mjødurtmakroner er sprø, seige, florale og akkurat passe søte. Perfekt makron for oss som er
Denne oppskrifta gir en deg en mjødurtis som er floral, søt, feit og herlig. Mjødurtis
Salta honningis med er perfekt for deg som liker kombinasjonen av det søte og det
Pizzabunn er viktig. Go- to pizzabunn deig er viktig. Dette er vår. Vi prøver som
Brenneslepizza har lett blitt en av mine favorittpizzaer. Denne pizzaen er absolutt så god og
Det er vår og jeg har gått og ventet på brennesla for å lage denne
Det er vår og jeg har gått og ventet på brennesla for å lage denne
Ovnsbakt kål er en ypperlig måte å la den enkle undervurderte hodekålen spille hovedrolla i
Hvem liker vel ikke kanelsnurrer? Men du har kanskje ikke prøvd surdeigskanelsnurrer? Og, alle har
Disse kokosmarengsene er luksuriøse og et perfekt tillegg i påskeegget. Søte, seige og sprø! Det
Disse søyebollene kan du bruke til masse forskjellig. Søyeboller som del av en middag, på
Leverpostei er en av mine absolutt favoritt pålegg! Jeg elsker leverpostei, av alle typer lever.
Byggotto er en vri på risotto, men istedenfor ris bruker vi bygg. Personlig synes jeg
Preservert – speka/ fermenterte eggeplommer en genial måte å foredle egg på, særlig hvis du
Bakt potetmos har blitt en av mine favoritt måter å bruke opp rester med potetmos
Bidos er samenes tradisjonelle rett til fest og feiring. Bare i tilfelle du ikke har
Jeg har tidligere skrevet litt om matsvinn, og må fortsette litt i den leia. For
Kålrulletter er noe som kanskje anses som retro, men det fortjener en revitalisering. Det er
Brunostis er kanskje ikke den iskremen de fleste er mest vant med, men det burde
Butter chicken eller murgh makhani som det egentlig heter, eller ‘smør- kylling’ eller i dette
Vi prøver og ønsker å bruke økologiske norske produkter, dette gjelder også smør. Norsk økologisk
Jeg elsker leverpostei, av alle typer lever. Kyllingleverpostei er særlig delikat, med en særegen sødme
Medisterkakesmørbrød; en av de enkleste måtene å bruke rester fra julemiddagen hvis du spiser ribbe
Lefser med rakfisk. Dette er både en genial måte å bruke eventuelle rakfisk-rester etter et
Brune pinner eller kolakaker er ikke en julekake jeg tradisjonelt har vært vant med. Men
Blåbærgløgg, har du prøvd det før? Jeg er veldig glad i smakene i gløgg, men
Egglikør har blitt et fast innslag i romjula hos oss. Hjemmelagd egglikør er skikkelig digg,
Einebærkarameller er et relativt nytt tilskudd til julekonfekten (kan også spises hele året..). Jeg har
Vår middag på julaften består av ribbe, medisterkaker, julepølser, rødkål, surkål og magisk ribbesaus. Hver
Vår julemiddag består av ribbe, medisterkaker, julepølser, rødkål, surkål og magisk ribbesaus. Hver november i
Jeg skal snakke litt mer om overmodne triste bananer og matsvinn. Det er under en måned
Vi lever i en verden hvor folk sulter hver dag. Det er ikke noe nytt.
Dette er en av mine versjoner av kimchi; knutekålkimchi. Lenge trodde jeg kimchi var en
Har du noen gang lagd frittes av squash og knutekål? Knutekål og squash er en
Lange med gulrottopp- pesto er en meget god kombinasjon. Dette er en kjapp, enkel, næringsrik
Gulrottopp- pesto er en ypperlig måte å bruke en del av en grønnsak de aller
Har du noensinne spist gresskarpizza? Denne pizzaen er inspirert av en fantastisk pizza vi spiste
Traktkantarell er av de seinere soppene som popper opp om høsten og helt til frosten
Til denne oppskriften trenger du en pølsestapper. Hvis du har en kjøkkenmaskin med kjøttkvern, følger
Til denne oppskriften trenger du en pølsestapper. Hvis du har en kjøkkenmaskin med kjøttkvern, følger
Det er tid for hermetisere tomatsaus til skafferiet. Høsten er tiden for overflod i kjøkkenhagen
Sprø og more-ish honninggranola med røssyng! Perfekt som topping på frokost yoghurten, eller kanskje topping
Bakt grøt med blåbær: Dette er en frokost jeg blir i godt humør av! Det
Vi bruker mye yoghurt, både til frokost og i matlaginga for øvrig. Vi prøver å
Kantarellen er her! Lykke! Uten tvil en av mine favoritt sopper. Helt utmerket i saus
Mjødurt er en av våre sommerfavoritter. Den er vakker og lukter helt fantastisk, i tilegg
Makrellen er i sesong nå og bør nytes når den er på sitt beste! (juni-
Rabarbra bør nytes i sesong. Denne iskremen er en fabelaktig måte å nye rabarbra på!
Eggløse halvgrove rundstykker som er enkle og raske å lage. På 15 minutter har du
Eggløse halvgrove rundstykker som er enkle og raske å lage. På 15 minutter har du
Granskudd er en av vårens mange vidundere! Granskudd er svært rikt på C- vitamin og
Skvallerkål var opprinnelig en plante som ble plantet som matplante, så viste det seg at
I Norge har vi stornesle (Uritca dioica) og smånesle (Urtica urens). Jeg skiller de ikke
Ramsløken er nå blitt rødlista og er nær trua. Visse steder, som for eksempel på
Ramsløken er nå blitt rødlista og er nær trua. Visse steder, som for eksempel på
Påske! Ingen påske uten påskeegg eller? Hva med å fylle påskeegget i år med herlige
Liker du hvit sjokolade? Jeg liker hvit sjokolade, men det er i utgangspunktet for søtt
Få ting er mer påske enn sjokolade og appelsin; appelsinsjokolade! Det er utrolig enkelt å
Det er vår! Det er snart påske. Hvem har lyst på iskrem!? Jeg har nesten
Hønsekraft er noe av det beste jeg vet! Faste ingredienser i hønsekrafta mi er finner
Disse rug choc chip cookiene er det vanskelig å bare spise en av! Rugmelet og
Surdeigsknekkebrød er en perfekt måte å bruke surdeig “discard” som man får når man bruker
Sambal oelek er en av mine favoritt smakstillsetninger å ha tilgjengelig. Litt sambal oelek kan
Liker du pistasjnøtter, da må du prøve å lage ditt eget pistasjsmør. Du kommer til
Det er vel få ting som er mer tilfredsstillende enn kald vannmelon på en varm
Bakt plukkfisk er min favoritt måte å spise plukkfisk. Plukkfisk var en rett man lagde
Hjemmelaga sylta rødbeter er så mye bedre enn å kjøpe de ferdig, det holder seg
Squashkake har du kanskje ikke lagd så ofte? Det er altså helt genialt! Squash er
Surkål! Eller saurkraut om du vil. Det er ikke lenge til jul og på tide
Linsesuppe er en rask, enkel, næringsrik og billig middag! Linsesuppa kan gjøres vegetarisk og vegansk
Vi holder oss i det indiske hjørnet litt til, og saag aloo er en av
Da vi begynte å lage gule pannebrød, sa husbonden; Hadde jeg visst om detta brødet
Blomkålpickles, eller sterk sylta blomkål – i mangel på et godt tilsvarende norsk ord, kan
Det er utvilsomt blitt høst, og høst for meg er en tid for varmende og
Vi har for tiden mengder med både squash og tomat! Med andre ord, en god
Høst er tid for eplekake! Denne eplekaka er så enkel som det går, men likevel
Det er høst, det er sopp og det er tid for skogsoppsuppe! Jeg gleder meg
Blåbær panna cotta er min sesong versjon av den kjente og kjære desserten. Panna cotta
Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter er en rask, enkel og smakfull rett. Nå
Pizza med kapers, artisjokk og ansjos er en annerledes pizza en trolig hva de fleste
Det er squashsesong og pizza med squash og spekeskinke er helt fantastisk! Grilla squash er
Pizza med potet og rosmarin er helt genialt! Her i huset er vi veldig glade
Pizza Marghertia er en klassiker. Rene og ukompliserte smaker. Så enkelt men så godt. En
Myke surdeigsvafler kan være noe godt til kaffen, frokost, lunsj, turmat, dessert og til og
Begynn dagen med kakaogranola som gir deg en begrensa mengde rein kakao men med intens
Hvis du ikke har tenkt på pizza med reste- ramsløkkylling, this might be your lucky
Helstekt kylling med ramsløk er utrolig godt, ramsløken gir en mild hvitløkssmak. Med helstekt kylling
Lag din egen pizzasaus! Lager du en hjemmelaget pizzasaus kan du smakssette pizzaen din på
Hvit rømmesaus er helt helt fantastisk på pizza. Best blir den om du lar sausen
Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform er enkel, sunn og lett sommermat. Med
Mørk sjokoladeis med salt karamell! Det blir nesten ikke bedre enn det. Dekadent søtt og
Neste gang du skreller rabarbra, ikke kast skallet! Bruk rabarbraskall til å lage rabarbragin med
Har du prøvd å lage brennesleiste? Det vil jeg anbefale å prøve. Forfriskende og godt
Hva er vel mer norsk sommer enn markjordbær og iskrem? Skal tro jeg følte meg
Bønner er så undervurdert, de kan brukes til så utrolig mye, ikke minst svartbønnedipp! For
Rabarbra bør nytes i sesong. Hva med å prøve en karamelisert rabarbra smuldrepai som du
Rullekake med jordbær og rabarbra er for meg en perfekt sommerkake, hvor det syrlige syltetøyet
Jordbær og rabarbra er i sesong og de passer veldig godt sammen, særlig i jordbær
Lange med potet- og aspargessalat. Enkle og rene smaker er det som venter deg i
Hver vår sirkler jeg aspargesbedet vårt som en gal person. Sjekker hver eneste dag. Er
Tidligere har vi lagt ut oppskrift på klassisk tortilla de papas, i denne oppskrifta gjør
Alfajores de maicena (med maisenna), min desiderte favoritt kjeks! Da jeg var liten husker jeg
Har du ikke prøvd å grille klippfisk før, må du bare prøve! Grilla klippfisk med
Våren er høysesong for ville grønne vekster, og brenneslesuppe er noe vi alltid gleder oss
Denne oppskriften på svedjerug quesadilla kom egentlig til ved at husbonden lagde röti med feil
Lag dine egne röti/ chapati på 1- 2- 3! Dette pannebrødet er super enkelt og
Grilla sei med geiterams? Kanskje ikke den vanligste grillretten, men så godt! Lag deg en
Har du resteris etter en middag? Lag grove rislapper til frokost! Eller lunsj, eller ny
Nå om dagen er det perfekt å lage ugresspai! Det spretter frem både vinterkarse, brennesle,
Norsk og kortreist wok med ville vekster, eller ugress om du vil og jordskokk. Ramsløken
Aprikoskake, det er en av mine favoritt kaker. Opprinnelig var oppskriften fra ei gammal tante
Geit er det mest spiste kjøttet i verden, i Norge destrueres det i hovedsak istedenfor
Hvor mye ugress bruker du i matlaginga di? Det er altså så utrolig mye spiselig
Jordskokksuppe er en av vårens høydepunkt her i huset! Vi sirkler jevnlig åkern og sjekker
De fleste har neppe hanekjøtt let tilgjengelig, så du kan selvfølgelig bruker hønsekjøtt eller kylling.
Hummus er uvurderlig her i huset. Noen ganger spiser vi rett og slett diverse rå
Dette er en superrask middag, perfekt for hektiske dager! Den er klar på den tiden
De fleste er nok mest vant med å bruke parmesan og pinjekjerner i grønn pesto.
Jo lengre denne tomatsuppen får småkoke, jo bedre blir den! Litt avhengig av hvor rask
Labneh er en ferskost laget av yoghurt, opprinnelig fra Midtøsten. Det er vel ingen som
En varmende søtpotetsuppe med dype artige smaker og tilfredsstillende konsistens variasjon – silkemykt, søtlig, sprøtt,
Salte cashewnøtter, raskt, enkelt og nydelig. Bestem selv hvor salte du vil ha de og
Emmer er et urkorn, og er forløpern til spelt. Emmer er svært næringsrikt og innholder
Skeptisk til grønnsaker i kake? Det er det bare å slutte med! Dette er genialt.
I denne oppskrifta for rødbetsuppe bruker jeg bakte rødbeter. Dette fordi når du baker rødbetene
Sjokolade og appelsin, en herlig kombinasjon… saftig og mazarinaktig! Insiperert av en markokansk appelsinkake jeg
Jeg elsker marsipan! Men den ferdige marsipanen du kjøper i butikken for meg er uspiselig
Smaker som Bounty, bare enda bedre! Ikke for søte, men saftige og ekstremt avhengighetsskapende hjemmelaget
La kålen være superstjerna! Kål er etter min mening veldig undervurdert og klarer seg strålende
Lag salte mandler raskt og enkelt. Bestem selv hvor salte du vil ha de og
Gresskargnocchi er en fin måte å bruke gresskar på. Med grønnkålchips og revet parmesan er
Dette er en kokosmelkcurry med svartøyebønner og gresskar. Olan er en curry opprinnelig fra Kerala.
Saftig hvalburger med sprø kantarell og karamellisert rødløk. Med hjemmelaget burgerbrød og smeltet ost på
Karamellisert rødløk er kjempegodt som tilbehør til f.eks. hamburger og grillpølser. I tillegg er det
Burgerbrød er kanskje noe mange tenker er vanskelig å lage. Det er det faktisk ikke!
Denne kaka er saftig, syrlig og med masse deilig smør. Den har en vakker farge
Empanadas er så digg! I teorien kan du fylle de med akkurat hva du vil,
Brød er noe av det normenn kaster mest av I året. Per november 2019 kastet
Er du på surdeigskjøret? Har du lyst til å havne på surdeigskjøret? Baking med surdeig
Disse rødbeteröstiene er altså så gode, og er like gode kalde som varme. Rødbeter en
Kokos og bringebær, en herlig kombinasjon. Søt og syrlig. Seig og fluffy, Denne kaken holder
Innmat er en ressurs vi tilsynelatende har glemt bort og blitt fremmedgjort fra de siste
Fersk ørret rømmesurra og servert med poteter og agurksalat er noe helt for seg selv.
Elg curry med cherry tomat og spinat. Som jeg har snakka om før, elg kjøtt
I en artikkel på NRK den 22.02.21 skrev de om fiskekaker laget i Lofoten på
Rømmegrøt med speltmel er enkelt, raskt og smakfult. Denne er laget med speltmel. Pin Print
Lag din egen majones på 3 minutter! Du har full kontroll på ingrediensene og unngår
Rød curry paste er allsidig i bruk og hvor kjekt er det ikke å kunne
Skrei er i sesong fra Januar til April, og det er en super fisk som
Kefir / syrnet melk gir pannekakene en syrlig smak som passer godt til både salt
Er du på letning etter noe annerledes på kjeksfronten? Bruna smør gir disse avhengighetsskapende kjeksene
Når jeg først lager kjøttsaus lager jeg alltid mye. Det er så utrolig kjekt å
Eggwraps med kyllinglår og rødkålsalat. Wrapsen er laget av egg og litt soyasaus. Det er
Langtids “dratt svin” (pulled pork) er populært og helt nydelig. Hvorfor ikke prøve å lage
Spør en sør- amerikaner hva en ordentlig empanadas er og du vil få ganske mange
Lager du ditt eget syltetøy tar du kontrollen over ingrediensene og spesielt sukkermengden. Syltetøy skal
Tortilla de papas er bare så godt! Som middag, lunsj, frokost, tapas eller bare som
Vi har fortsatt flere gresskar fra sesongen som var i spisskammerset i kjelleren fra egen
Hjemmelaget fersk tagliatelle. Hjemmelaget pasta er noe for seg selv. Det er verdt å forsøke
Hjemmelaget fersk tagliatelle. Hjemmelaget pasta er noe for seg selv. Det er verdt å forsøke
Pannestekt skrei med rogn, sprø kapers og hollandaisesaus. Skrei er bærekraftig og sunt, og bør
Kimchi wok poteter. Spennende rett med basis i kimchi som passer like godt til middag
Kimchi (Yangbaechu) med hodekål. Kimchi er en koreansk fermentert krydret kål. Brukes mye som smakstilsetning
En stor porsjon med kraftig suppe som kan fryses ned, så du har rask og
Hjemmelaget ferskost smakssatt med pepper. Her får du rikelig med peppersmak på en mild måte.
Pastel de papas er en uruguayansk rett jeg har vokst opp med – med min
Frø- og havregranola med blåbær og kokos. Granola passer ypperlig til frokost og lunsj og
Oppskriften gir 14 vårruller med kje og rødkål. Smakfulle vårruller som passer som middag, snacks,
Å lage fiskegrateng er typisk en fin søndagsaktivitet og ta gjerne med barna her er
Hvilken type gresskar du bruker er opp til deg, men noen typer som Hokkaido kan